Koleksi Photo

LITAR BELAJAR MEMANDU KERETA

collage-litar-kereta

Di atas adalah litar yang akan digunakan oleh anda semasa melalui proses pembelajaran dengan kami. Anda perlu mahirkan diri dengan teknik-teknik yang diajar oleh pengajar. Ini adalah penting untuk anda kuasai kemahiran belajar memandu kereta yang sudah pastinya akan anda gunakan semasa memandu kelak dan semasa ujian JPJ.

Semasa ujian JPJ nanti, anda akan melalui dua bahagian ujian praktikal iaitu:

  1. Ujian praktikal bahagian 2: Bukit, Parking & 3 Penjuru
  2. Ujian praktikal bahagian 3: Jalanraya

 

LITAR BELAJAR MEMANDU MOTOSIKAL

collage-litar-motor

Gambar di atas pula adalah litar belajar memandu motosikal yang akan anda gunakan. Semasa proses pembelajaran, anda perlu juga mengikuti dan memahirkan diri dengan langkah-langkah yang telah ditetapkan oleh pengajar.

Semasa ujian nanti, anda akan melalui dua bahagian ujian praktikal iaitu:

1.  Ujian praktikal bahagian 2:

  • Pusingan angka 8
  • Meniti di atas papan
  • Menunggang di antara kon
  • Brek kecemasan
  • Menunggang di selekoh tajam

2. Ujian praktikal bahagian 3:

  • Menunggang di jalan raya

56 Responses to Koleksi Photo

  1. sy bru form4..
    boleh ke wat lesen moto???
    brape byrn semuanya…
    wanzzz93@yahoo.com
    contact sy kat mail nie….

  2. Wan, saya dah balas pertanyaan di email anda. Terima kasih kerana berminat untuk mendaftar.

  3. cikgu saya tengah plan nak ambil lesen b2. lesen keta dah ada. Berapa bayaran semua termasuk belajar dan jugak exam dia?
    thanks

  4. Cikgu Azhan

    Razi, untuk lesen B2 tambah kelas. Harga hanya RM300 sahaja. Hubungi kami untuk mendaftar.

    p/s: Saya ada juga balas melalui email. Terima Kasih

  5. klu kita dduk kt klang mcmne nk dftr nama ye?

  6. Cikgu Azhan

    Biana, kami hanya sediakan pengangkutan percuma ke kawasan sekitar Gombak dan yang berdekatan dengannya. jika awak boleh datang ke LRT atau komuter, kami tak ada masalah untuk bagi pakej tersebut. Terima kasih

  7. cikgu, semua yang daftar untuk kelas ni akan dapat harga student jugak ke? boleh bayar ansuran ye?

    reply di email saya. TQ

  8. sya bru form 4..bleh kah sya ambil lesen class B full?

  9. cikgu, sya bru f4..sya ingin ambil lesen B full, bleh ka?
    Reply di e-mail, TQ

  10. Salam. Irfan dah boleh buat B Full start umur 16 tahun. Call sayalah kalau ada apa2

  11. salam. saya berminat utk ambil lesen motor & kereta.
    harga ikut harga student x? berapa ye? saya tinggal di PPR batu muda, dapat pengangkutan free x?

  12. Asma, saya dah reply di email ok. terima kasih kerana berminat mendaftar dengan kami

  13. Salam, saya nak tanye. Had umur untuk ambil lesen motosikal sekarang berape ek? Kalau umur 16 lepas tarikh lahir dah boleh amik ke? Umur saye skrg 16 tahun dan hari jadi saye pun dah lepas agaknya kalau saye nak ambil lesen motor buat masa ni boleh ke tak ek? Sebab saye dgar2 orang kate lepas umur 17 tahun baru boleh buat.

  14. Salam Azie, saya dah jawap soalan anda diemail, terima kasih

  15. cikgu,nak tanya:
    1)sy tak berjaya dapat ujian baru ni.tapi sy dari sekolah memandu lain.boleh tak untuk ulang,sy amik kat sekolah memandu cikgu,sbb dkt sket dr rumah sy.berapa harga yg pelu dibayar?tq.

  16. salam cikgu…
    saya nak tanya..sekarang saya dah ada lesen L untukk motor…tapi saya x tahu menunggag motosikal..saya ambil lesen ni dekat ngan rumah saya…so macam mana saya nak buat P sedangkan saya x tahu cara untuk menunggang motor..

  17. Saya dah jawab semua pertanyaan melalui email. Terima kasih

  18. cikgu , saya nak tanya kalau saya gagal ujian praktikal jpj bahagian 2 sahaja adakah saya perlu membuat ulangan bahagian 2 sahaja atau perlu buat 2 dan 3 sekali ? i hope you will reply . please :)

  19. kalo saye da ade lesen b2 L..pas tu nk upragde b full bpe kna ye ..tq

  20. Cikgu azhan

    Salam Sharul, nak tambah kelas B Full RM550 jika sebelum ni dah ada lesen motosikal.. harga adalah termasuk L B full dan test JPJ

  21. Salam.. Saya berminat utk ambil lesen motor & kereta.
    Saya tinggal di Puchong tapi saya boleh datang terus ke LRT Terminal Putra Gombak, harga ikut pakej student x? Reply ke email saya.. tq.

  22. cikgu nak tanya nie,saya nie pendek la sikit tapi naik motosikal pandai la jugak..klu boleh saya nak buat lesen motosikal boleh tak, ke tidak bolah klu pendek…

  23. salam..sy ingin mendaftar skrg untuk lesen D..tp boleh ke sy dpt dgn harga rm 690?

  24. i ade lesen full b2 gan D,skrng nak up upgrade ke B full.berape harganya..?TQ

  25. sya nk tnye .
    umo 15 tidak boleh ambil lesen mto ke ?
    sila rply kt fb atau emel dye ya
    itikquekquek@yahoo.com

  26. salam, nak tnya berala jam sebenrnya belajr kereta ni…saya baru je dapat lesen L..

  27. salam, nak tnya berala jam sebenrnya belajr kereta ni…saya baru je dapat lesen L..

  28. salam cikgu..nk tnye,sy da ade lesen b2,skang sy nak amik lesen D,brape ye harga..klu sy tinggal dekat sentul timur,pengangkutan disediakan x?

  29. cikgu,
    hari ahad buka ke? saya nak tanye pasal package untuk belajar memandu bas, saya belum ada lesen e lagi..

  30. Hello, tumpang tanya ye, kalau umur 16 tahun ke atas dapat ambil lesen kereta tak? Umur saya tahun ini nak masuk 17 bulan november ni tapi kalau ambil kursus pada umur 16 lebih ini dapt tak? Please reply, thank you :)

  31. mimin, had umur min utk lesen kereta adalah 17 tahun 1 hari. Ya awak boleh masuk kursus KPP, ujian komputer & kursus pra L tetapi hanya utk kelas motosikal. hujung tahun nanti awak baru boleh ambik lesen kereta. terima kasih

  32. saya baru nak ambik lesen keta, tapi duk kat puchong dan tak boleh pegi ke stesen tu, macam mana ye?

  33. Mungkin watie boleh dapatkan perkhidmatan yg berdekatan dengan wati di sana. tq

  34. sy nk tahu,blajar bawak kereta still kancil or viva?

  35. Sy baru habis kels teori motor. Sy nak tnya klu praktikal motor,kita blh buat pd bila2 masa atau kena buat tempahan sebab sy dgr kna ada lesen L dlu bru blh bwk motor..

  36. ya kena tunggu lesen L siap dulu baru boleh belajar motor. tq

  37. Zety, kami ada kedua-dua kereta

  38. ass, cikgu saya mau tanya , apakah orang asing boleh belajar memandu di tempat cikgu , saya warga negara indonesia, mau buat lesen motor dan kereta,berapa lama harus belajar sampai dapat lesen tersebut, dan untuk bayaran berapa, bolehkah bayaran dibayar beberapa kali ,, terima kasih atas jawabannya,,

  39. nurul ameera

    cikgu,sya nk tnye..umo sya mseh 16 dan pd bulan 10 ny umur sya ckop 17,sya nk tnye..pd umur skng xboleh ke sya amek lesen kete.?dgr dari kwan..lesen kete da bleh amek pd umur skrng..?

  40. Wsalam.. ya orang asing boleh mendapatkan lesen memandu dengan syarat ada pasport dan visa. Tempoh ambil sama seperti rakyat tempatan iaitu 2 bulan paling minimum.
    Ya boleh buat bayaran ansuran sebanyak 3 ke 4 kali. Pandaftaran RM250, dan seterusnya semasa kursus PRA-L RM150, semasa belajar RM250 dan semasa TEST JPJ RM300. Harga tersebut belum termasuk lesen P iaitu RM70 dibayar semasa mengambil lesen P.

    TQ

  41. Nurul, umur yang layak untuk mengambil lesen kereta adalah genap 17 tahun. TQ

  42. Saya.berumur 15 tahun…Thun depan 16 tahun,,,sya musykil sedikit kerana beberapa org kwn saya mengatakan thun dpan f4 x leh amik lesen motor.hubungi saya kat email ni….Are_ngah15296@yahoo.com

  43. salam sejaterah cikgu

    sekrang saya belum ada lesen tapi saya tau memandu menggunakan kereta auto dan tak pernah pakai kereta manual!
    saya nak tanya , pelajar diharuskan menggunakan kereta manual ke ?TQ
    saya tinggal kat jln ipoh,kalau saya ada minat belajar memandu disekolah cikgu boleh dihantar jemput juga tak?TQ

  44. Salam sejahtera cikgu,
    Tahun depan had umur ambil lesen memandu 21 tahun ke? Tq..

  45. assalamualaikum..sy nk tanya ..kwn2 sy ckp bermula tahun depan(2012) lesen kereta dihadkan pd umur 21 tahun.betul ke??

  46. salam,tuan azhan..
    saya hakim nak tanya soalan: jika saya berada di institut memandu lain adakah boleh saya tukar ke pusat memandu di tempat tuan atas sebab saya kini berada di batu caves..tinggal bersama nenek.

    adakah saya perlu meminta kebenaran dari JPJ untuk luluskan saya mengambil atau belajar di sana?

    saya harap tuan azhan dapat membantu..
    Terima kasih.

  47. sya nk tnya ckgu nie,klau dh dpat lesn kn bt pa g,,,sya dngaq lps dpt lsn L kna bt prktkl 8 jam ,kan, 8 jam 2 wjib kna bt ka apa….?

  48. 8 jam prktikal wajib kn bt kaaa….?please reply

  49. klau nk bt tmbhn blajr pon bleh kn…

  50. Jarak di antara kon untuk kles B full berapa meter? Jawab ke email saya. Tk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,420 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>