Harga Lesen Memandu (UPDATED 2018)

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera..

harga lesen memandu terkini

Bil Kelas Lesen Harga
1 D (Manual) RM 1100
2 DA (Auto) RM1400
3 Kereta (Manual) & Motosikal  RM1580
4 Kereta (Auto) & Motosikal RM1850
5 Motosikal (B2) RM500
6 Motosikal (B Full) RM950

Keistimewaan belajar bersama kami iaitu:

  • Pengangkutan percuma dari Kawasan Stesen LRT Gombak, Komuter Batu Caves, Taman Sri Gombak, Pinggiran Batu Caves dan kawasan sekitarnya ke Institut Memandu. 
  • Instruktor berpengalaman dan mempunyai sijil SPIM.
  • Masa flexsible mengikut hari cuti anda.
  • Bayaran secara ansuran sehingga 3 kali  dengan cara seperti dibawah:
Kereta D (Manual) Kereta DA (Auto) Motosikal
Daftar RM400 RM500 RM250
Kursus KPP  -  -  -
Ujian undang-undang - - -
Lesen L - - -
KPP02 RM350 RM500 RM250
Belajar di Litar - - -
QTI - - -
Ujian JPJ RM350 RM400 -
Jumlah RM1100 RM1400 RM500


LESEN VOKASIONAL

1 GDL / PSV Van RM 190
2 PSV Teksi RM 390

Kami boleh dihubungi dengan cara:

  • Untuk feedback yang  cepat, telefon terus ‘Cikgu Azhan’ 012-375 3577 atau pejabat 03-6188 6577 dan datang ke pejabat kami
  • SMS atau Whatsapp  ke  nombor ‘Cikgu Azhan’ 012-375 3577

* Pakej harga tersebut adalah merangkumi kos pendaftaran, kursus KPP01, ujian bahagian 1 (undang-undang berkomputer), kursus KPP02 , belajar memandu 10 jam (kereta) @ 4 jam (motosikal), QTI dan ujian JPJ bahagian 2 & 3. Tambahan bayaran dikenakan untuk lesen P 2 tahun (RM 80).

* Kos untuk ulangan ujian bahagian 1 (undang-undang) adalah RM40.

*Kos untuk ulangan ujian bahagian 2 & 3 (JPJ) bagi kelas D adalah RM180 dan kelas B2 adalah RM100

Sila hubungi kami untuk segala pertanyaan lesen memandu.

Sekian Terima Kasih.

32 Responses to Harga Lesen Memandu (UPDATED 2018)

  1. NURUL BINTI KASSIM

    dekat mana lesen memandu nie ye?

  2. Ofis kami di Pinggiran Batu Caves

  3. harga itu masih sama ke?

  4. harga masih sama

  5. Saya ada lesen L manual…macam mana nak tukar ke auto…saya pergi jpj katanya kena tanya pada sekolah memamndu…mohon penjelasan..tq

  6. boleh buat bayaran ansuran ke? kat mana nk daftar buat lesen ni?

  7. Boleh bayar secara ansuran. ofis kami di Pinggiran Batu Caves.

  8. Untuk pengetahuan cik, JPJ boleh proceed untuk tukar lesen L manual ke auto. Dan selepas itu, maklumkan pada sekolah memandu cik.

  9. Kalau nak belajar bawa kereta balik, berapa charge ya?

  10. Maaf ye. Kami tak buat kelas ni.

  11. Assalamualaikum
    Saya ada PSV taxi yg valid. Nk upgrade ke PSV van berapa kos n berapa lama boleh dpt PSV tu?
    T.kasih

  12. Untuk pengetahuan encik, lesen PSV teksi dan PSV van adalah lesen yg berlainan. Bayaran untuk amik lesen PSV Van RM190. Kena masuk kursus dan buat ujian bertulis. Dalam 2 minggu boleh selesai. Boleh refer link ni http://belajarmemandu.net/lesen-vokasional/prosedur-lesen-psv-van/

  13. Thanabalan Krishnan

    would like to apply lessen please update me price

  14. Boleh tau lesen apa encik nak apply? Harga lesen boleh tengok website.

  15. AMIRAH MOHD NOR

    Salam.. anak sy ada lesen motor L… thn ni dua dh genao 17thn boleh ambil lesen kereta kan?..macamana saya nk buat sekali lesen motor & kereta?… Ujian L utk motor kene buat jg ke?

  16. Salam. Sy gagal jpj test kali kedua. Skrng nak ambil ulangan harga berapa?

  17. hi saya nak tanya, saya ada lesen L (manual) kalau saya nak smbung ambil lesen P di klass memandu ini mcm mana ya

  18. Boleh tau awak amik lesen apa?

  19. Boleh tau awak amik lesen apa?

  20. Lesen L motor anak puan dah expired belum?

  21. HI SAYA ADH LESAN L SO SAYA NAK SAMBUNG AMBIL LESAN
    HOW MUCH

  22. Kalau card lesen P tu berapa ringgit yah untuk kereta+motor

  23. Boleh saya tau amik lesen L motor atau kereta?

  24. Klu nak bawak kereta auto kena amik lesen auto ke? Kalau amik yg manual blh bwk kereta auto x? Bole tlg jelaskan? Sy x pnh amik lesen n igt nk amik lesen kereta motor sekali

  25. HANA Biebiey

    Hai.. I ada amek lesen L dulu tapi i busy dh setahun. I kene renew ke untuk amek balik lesen L?

  26. Kalau amik lesen kereta manual, boleh bawa kereta manual dgn auto. kalau amik lesen kereta auto, boleh bawak kereta auto sahaja.

    Bayaran lesen kereta manual & motor RM1,580. Kereta auto & motor RM1,850.

  27. Saya nak tanya harga penuh utk lesen GDL berapa? Skrng saya sudah ad learn b2/d tq

  28. kalau ambik lesen kereta x ada lesen motor bole ke??

  29. Iye. kena renew dulu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>