Harga Lesen Memandu (UPDATED 2018)

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera..

harga lesen memandu terkini

Bil Kelas Lesen Harga
1 D (Manual) RM 1150
2 DA (Auto) RM1500
3 Kereta Manual & Motosikal B2 RM1650
4 Motosikal B2 RM550
5 Motosikal B Full RM1100

Keistimewaan belajar bersama kami iaitu:

  • Pengangkutan percuma dari Kawasan Stesen LRT Gombak, Komuter Batu Caves, Taman Sri Gombak, Pinggiran Batu Caves dan kawasan sekitarnya ke Institut Memandu. 
  • Instruktor berpengalaman dan mempunyai sijil SPIM.
  • Masa flexsible mengikut hari cuti anda.
  • Bayaran secara ansuran sehingga 3 kali  dengan cara seperti dibawah:
 Kereta D (Manual) Kereta DA (Auto) Motosikal 
Daftar RM400 RM500 RM250
Kursus KPP  –  –  –
Ujian undang-undang
Lesen L
KPP02 RM400 RM500 RM300
Belajar di Litar
QTI
Ujian JPJ RM350 RM500
Jumlah RM1150 RM1500 RM550


LESEN VOKASIONAL

1 GDL / PSV Van RM 190
2 PSV Teksi RM 390

Kami boleh dihubungi dengan cara:

  • Untuk feedback yang  cepat, telefon terus ‘Cikgu Azhan’ 012-375 3577 atau pejabat 03-6188 6577 dan datang ke pejabat kami
  • SMS atau Whatsapp  ke  nombor ‘Cikgu Azhan’ 012-375 3577
  • http://belajarmemandunet.wasap.my/ 

* Pakej harga tersebut adalah merangkumi kos pendaftaran, kursus KPP01, ujian bahagian 1 (undang-undang berkomputer), kursus KPP02 , belajar memandu 10 jam (kereta) @ 4 jam (motosikal), QTI dan ujian JPJ bahagian 2 & 3. Tambahan bayaran dikenakan untuk lesen P 2 tahun (RM 80).

* Kos untuk ulangan ujian bahagian 1 (undang-undang) adalah RM40.

*Kos untuk ulangan ujian bahagian 2 & 3 (JPJ) bagi kelas D adalah RM180

* Kos untuk ulangan ujian kelas B2 adalah RM100

Sila hubungi kami untuk segala pertanyaan lesen memandu.

Sekian Terima Kasih.

65 responses to “Harga Lesen Memandu (UPDATED 2018)

  1. As salam. sy nk tny. sy pnh ade lesen tahun 2010. kemudian lesen sya tamat tempoh dah lebih 3 tahun. so sy dh buat rayuan pada pihak JPJ dan dah dapat kelulusan hanya buat Ujian Bahagian 2 & 3 Sahaja. berapa ye harga untuk ambil ujian tersebut.

  2. nur syahirah

    saya nak tnya , mcm saya dh ade L tpi hari tu gagal time nk buat P then saya nak ulang balik , agak2 berapa ya harga ?

  3. kalau saya nak buat ulangan jpj sahaja (sayafail tahun lepas tapi lesen l saya tak mati lagi) boleh ke saya hanya ambil jpj sahaja? atau perlu ulang semua balik?

  4. Buat ulangan JPJ sahaja

  5. amik apa lesen apa ye?

  6. boleh saya tau lesen kereta atau motor?

  7. Siti Noor Adilla

    Assalam.. Sy nk tny.. Maaf soalan sy lbih kurg dgn yg atas tp sy nk clarify.. Sy dh ade lesen P, tp dh tamat tempob, dh bt ryuan then kna bt ujian bahagian II dan III.. So sblom ni, sy bt manual, bleh ke kalau ujian yg kali ni sy nk request buat auto dan brpa anggaran byaran uyk ulang ujian bahagian II dan III tu? Trima ksih

  8. Dah ada lesen B2, D dan GDL skrg nak upgrade B2 ke B full, Lesen L dah renew dah masuk 6 bln.. + 6 bln lagi…. last week.. berapa kos nk upgrade lesen B2 ke B full..?

  9. kos utk upgrade dari B2 ke B full RM850

  10. Lesen kereta paljng cepat boleh siap berapa lama ya?

  11. 4 bulan dan ke atas

  12. saya ada lesen D.. tapi jika nak ambil lesen motor B2 adakah saya kene ambil L kembali n berapa kos sekarang..

  13. Iye. kena ambil lesen L untuk B2. Harga untuk B2 RM550.

  14. Sekarang saya lesen D . Nak buat GDL berapa kos ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *