Harga Lesen Memandu (UPDATED 2017)

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera..

harga lesen memandu terkini

Bil. Kelas Lesen Harga (RM)
1. Kereta (D) RM1100
2. Kereta & Motosikal (B2D) RM1580
3. Motosikal (B2) RM500
3. Motosikal (B Full) RM950
5. Lori (E) RM850

Kami masih mengekalkan ciri-ciri lama kami iaitu:

  • Pengangkutan percuma dari Kawasan Stesen LRT Gombak, Komuter Batu Caves, Taman Sri Gombak, Pinggiran Batu Caves dan kawasan sekitarnya ke Institut Memandu. 
  • Instruktor berpengalaman dan mempunyai sijil SPIM.
  • Masa flexsible mengikut hari cuti anda.
  • Bayaran secara ansuran sehingga 3 kali  dengan cara seperti dibawah:
  Kereta (D) Motosikal (B2)
-    Daftar -    Kelas KPP01-   Ujian Undang- undang berkomputer-    Lesen L RM400 RM250
-   KPP02-   Belajar di Litar- QTI RM350 RM250
-  Ujian JPJ RM350      -

Jumlah

RM1100 RM500

Lesen Vokasional

1 GDL / PSV Van RM 190
2 PSV Teksi RM 390
3 PSV Bas RM 850

Kami boleh dihubungi dengan cara:

  • Untuk feedback yang  cepat, telefon terus ‘Cikgu Azhan’ 012-375 3577 atau pejabat 03-6188 6577 dan datang ke pejabat kami
  • SMS atau What’s App  ke  nombor ‘Cikgu Azhan’ 012-375 3577

* Pakej harga tersebut adalah merangkumi kos pendaftaran, kursus KPP01, ujian bahagian 1 (undang-undang berkomputer), kursus KPP02 , belajar memandu 10 jam (kereta) @ 4 jam (motosikal), dan ujian JPJ bahagian 2 & 3. Tambahan bayaran dikenakan untuk lesen P 2 tahun (RM 80).

* Kos untuk ulangan ujian bahagian 1 (undang-undang) adalah RM40.

*Kos untuk ulangan ujian bahagian 2 & 3 (JPJ) bagi kelas D adalah RM180 dan kelas B2 adalah RM100

Sila hubungi kami untuk segala pertanyaan lesen memandu.

Sekian Terima Kasih.

85 Responses to Harga Lesen Memandu (UPDATED 2017)

  1. hye , saya nurain . nak tanya .. proses untuk ambil lesen kereta kalau bukan warga negara sini ..cara2 tu sama tak ? or diferent ?

  2. Hai, ya sama sahaja.

  3. Salam,

    saya kena ulang Test 2 & 3 JPJ sebab gagal renew lesen D (P) lepas 2 tahun. Jadi kos utk ulangan test ni RM180? dan kos satu sesi kelas ulangkaji test 2 & 3?

  4. norazlina binti abdul karim

    salam,
    saya mahu belajar memandu kereta,sy tak tahu kereta…jd mahu belajar..
    harga berapa: kereta?

  5. Harga Lesen fix ke or kene charged gst nnti?

  6. Mohd Zulfikar Bin Zawawe

    salam,,

    mahu bertanya, kalau saya dah ada Lesen B2, nanti kalau nak ambik Lesen D, kena ulang balik ke KPP01 2?

    terima kasih.

  7. SALAM NAK TYE SAYA MENGAMBIL LESEN SJAK 2013 LAGI,, SKANG LESEN P SAYA X AMIK LGI,, ADAKAH SAYA DIKENA DENGAN HARGA BARU?

  8. Salam..saya nak tanya..memang betul ke kalau ambil lesen PSV teksi rm390.00?kenapa rata-rata kelas memandu teksi caj rm800++?harga yang cikgu iklankan tu termasuk pakej apa ye?

  9. Assalam…sy nk tanya, boleh ke klau sy smbung di sini?sy dah ada lesen L tp belum habis belajar. Sebelum ni sy belajar di johor.. Tp skarang ni sy duduk di kajang selangor.. Sy x tau bile nak blk ke johor.. Sy risau klau lesen L sy tamat tempoh n x dpt smbung. Klau sy nk smbg n buat ujian jpj di sini boleh ke?

  10. Assalamualaikum.. nak tanya, mna2 kwsan hrga sma ke? sya duk di kuching sarawak..

  11. As salam

    Saya berminat untuk ambil lesen PSV(teksi)
    1) Jumlah keseluruhan kos utk dapatkan lesen PSV teksi berapa tuan?
    2)Berapa ambil tempoh untuk dapatkan lesen jenis ini?

    3)Ujian PSV ni mcmana?ada ujian berkomputer ke@ujian bertulis@hadiri kelas sahaja@ujian memandu sekali?

    Mohon pencerahan tuan..TQ

  12. salam , saya dah ada lesen L B2 (2014) tapi sya x buat P lgi .saya nk buat P, adakah saya kena system baru atau yg lama. ?

  13. Ungku Syazwan

    Salam lesen L berapa lama tempoh 2tahun ke? Saya baru tak lepas bahagian 2&3 pada 27julai 2015 hari isnin.Bila lesen L tamat tempoh mengikut sistem yang baru please answer.

  14. harga baru utk mengambil lesen?
    motor ,?
    harga deposit?

  15. berapakah had umur untuk ambil lesen motosikal B full tahun 2015

  16. Hye… klu saya nk ambik ujian jpj jln raya dan parking ulangan brape bayarannya?

  17. saya nak tanye kalau nak ambil gdl bape ek..saya dah ade b2,d..

  18. hi nak tnya,buat lesen kereta brpa ek?

  19. Muhammad firdaus

    Salam sy nk tnya.. klau sy dah ad lsen B2,D nk ambil gdl brp yee..

  20. Assalamualaikum…
    Saya nak tanya berapa kos untuk dapatkan lesen E dan lesen konvesional PSV bas?

  21. Waalaikumussalam,

    Kos untuk mendapatkan lesen E adalah RM850 dan Lesen Vokasional PSV Bas adalah RM750 seperti yang tertera di website. Dan encik boleh buat bayaran secara ansuran.

    Jika berminat, boleh telefon dan datang ke pejabat kami di alamat seperti dibawah.

    Sekian terima kasih.

  22. Assalamualaikum,
    Kalau saya tiada lesen moto B2, bolehkah saya terus ambil lesen moto B full terus?

  23. HELLO. If I want to take a motorcycle license, does it include P license granted by the package? Or just the license L?

  24. Salam. Sy penah amek lesen kete dn tertangguh selama setahun lebih. Jika sy mahu smbung semula lesen sy, adakah kne mula dr awal ?

  25. Klu urg indon dpt tak buat lesen keta tauka moto..
    Psal kmk mok bikin bahh..area miri.sarawak

  26. Maaf Asep Steven, kami hanya beroperasi di GOmbak Selangor sahaja. Walaubagaimanapun, bukan warganegara boleh buat lesen dengan prosedur seperti biasa dan perlu ada Pasport dan Visa yang masih sah tarikh tamatnya.

  27. tengku helmie

    Lesen kereta sy dah ada. Dlu sy ada lesen L ntuk B2, tp lesen tu dah lama tamat tempoh. Tp kini sy nak buat L B full, so camne caranye?

  28. Zhariff Ismail

    Salam. Saya nak tanya, jika saya sudah mempunyai lesen L untuk kereta, perlukah saya ambil lesen L untuk motor B2 sekali lagi? atau hanya lesen P terus untuk B2 itu. Terima Kasih.

  29. harga yang tertera di atas telah dikenakan GST ke?

  30. Harga utk buat lesen motosikal brapa ? utk L dan P

  31. harga ni beza kan dengan sabah dan sarawak..

  32. burn 3500 calorie consumption.It is very simple to include aerobics and build a small caloric deficit in what you eat than for you to do one or the other solely.
    Anaerobic activity builds muscle group strength along with power.Isotonics and additionally Isometrics can be two different types of anaerobic physical exercises.
    Isotonics uses the muscles to contract against a strong object together with movement that include weight training (also referred to as strength or strength training.) May enhance the isotonic techniques are tougher muscles, much better bones, shade, prevent damage, and condenses and additionally shapes lean muscle for healthier esthetics.
    Isometric workouts is contracting the muscles against training without move.Such while lifting an obburn 3500 calorie consumption.It is very simple to include aerobics and build a small caloric deficit in what you eat than for you to do one or the other solely.

    Anaerobic activity builds muscle group strength along with power.Isotonics and additionally Isometrics can be two different types of anaerobic physical exercises.

    Isotonics uses the muscles to contract against a strong object together with movement that include weight training (also referred to as strength or strength training.) May enhance the isotonic techniques are tougher muscles, much better bones, shade, prevent damage, and condenses and additionally shapes lean muscle for healthier esthetics.

    Isometric workouts is contracting the muscles against training without move.Such while lifting an object such as dumbbell plus holding a posture.You can be isolating that will muscle.

    Use both different kinds of anaerobic exercises to improve your strength to improve healthy, thin, and potent muscles.

    Select exercises that you choose to enjoy and that can do for at a minimum 20 a matter of minutes, three to help five days in one week.Exercise fails to necessarily mean going to the gym and building an ordeal from the jawhorse.It may easily be an important walk around your neighborhood or dancing to many tunes.Endeavor to think “activity” vs .”exercise”.While you’re in a healthy mind-frame, you can expect to purposely park a small amount of farther, do stretches within the computer, take that stairs rather than the elevator, or anything else.

    Commit that you’re going to begin to remain more activated and remain faithful to your workout routines or recreation for twenty one days.So why 21? Research possesses showed that hot weather takes about 21 days to generate a habit.Document the correct way your feel following a 21 days.Your stress and anxiety levels has to be lowered, it’s best to feel alot more energized, and view some vigorous changes say for example slimmer body.

    You probably know this the features about exercise but do you think you’re doing that? So start with picking a choice, begin over time, then gradually build up to further and longer exercise techniques.The point about this article is that will help take instantaneous action.

    During the words in Nike…good, you comprehend.

    Towards your health.

  33. salamsejahtera..
    boleh saye tahu lesen psv teksi rm390 kesemuanya? saye dari JB..

  34. siti subkhiah satari

    Saya berminat untuk belajar dengan SM tuan,tapi tinggal di Sungai Buloh.

  35. berapa bayaran lesen d kalau dah ada lesen b?Sebabnya ada yang mengatakan bahawa tidak perlu untukmengambil ujian berkomputer jikalau dah pernah lulus. betul atau tidak? tq

  36. zaidah binti jaffar

    up date harga

  37. Berminat utk menghantar anak ke sek memandu tuan utk kelas D. Tinggal di rawang. Umur anak 17 thn lebih. Apakah kosnya spt yg tercatit di atas.

  38. harga yang ditawarkan ni boleh dikatakan antara yang murah jugak.

  39. terima kasih ohpt3

  40. Terima kasih atas minat anda Tuan Samsuddin. Kos adalah seperti yang tercatat di website iaitu RM1050 untuk lesen D.

    Tetapi kami memohon maaf kerana tiada pengangkutan yang akan disediakan di Rawang. Pengangkutan kami sediakan dari LRT Putra Gombak dan Komuter Batu Caves.

    Jika tuan bersetuju boleh hubungi kami di 0123753577 Azhan @ 0361886577 pejabat.

    Sekian Terima Kasih

  41. Salam. Nak tnye.. lepas lulus jpj test, kalau nak buat lesen dkt jpj boleh x? and dia lebih cpt ke?

  42. Muhammad faliq

    Saya nak buat GDL harga masih sama Rm 190?

  43. Ya harga masih sama RM190 sahaja.

    Prosedurnya boleh semak di link ini http://belajarmemandu.net/lesen-vokasional/prosedur-lesen-gdl/

  44. Hai, nk tanya utk PSV lesen, hrg brp? Nk standby apa duc?brp hari nk?

  45. Salam, says ada lesen L nak sambung P untuk B2 dan D.. Berapa ye harga?

  46. saya dah ada lesen b2 tapi ingin tambah kelas D..harga bagaimana ye?masih sama ke rm1050?

  47. berapa lama ye tempoh paling cpt utk dptkn lesen kete?

  48. harga lesen b2 rm500. deposit bayar rm150 dahulu

  49. Saya nak tanya saya dok puchong jaya ..saya nak amek lesen memandu tpi harga tak sama la dorg bagi saya 1600 harga baru btl ke ..harga lain ye

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,420 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>