Harga Lesen Memandu (UPDATED 2017)

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera..

harga lesen memandu terkini

Bil. Kelas Lesen Harga (RM)
1. Kereta (D) RM1100
2. Kereta & Motosikal (B2D) RM1580
3. Motosikal (B2) RM500
3. Motosikal (B Full) RM950
5. Lori (E) RM850

Kami masih mengekalkan ciri-ciri lama kami iaitu:

  • Pengangkutan percuma dari Kawasan Stesen LRT Gombak, Komuter Batu Caves, Taman Sri Gombak, Pinggiran Batu Caves dan kawasan sekitarnya ke Institut Memandu. 
  • Instruktor berpengalaman dan mempunyai sijil SPIM.
  • Masa flexsible mengikut hari cuti anda.
  • Bayaran secara ansuran sehingga 3 kali  dengan cara seperti dibawah:
  Kereta (D) Motosikal (B2)
-    Daftar -    Kelas KPP01-   Ujian Undang- undang berkomputer-    Lesen L RM400 RM250
-   KPP02-   Belajar di Litar- QTI RM350 RM250
-  Ujian JPJ RM350      -

Jumlah

RM1100 RM500

Lesen Vokasional

1 GDL / PSV Van RM 190
2 PSV Teksi RM 390
3 PSV Bas RM 850

Kami boleh dihubungi dengan cara:

  • Untuk feedback yang  cepat, telefon terus ‘Cikgu Azhan’ 012-375 3577 atau pejabat 03-6188 6577 dan datang ke pejabat kami
  • SMS atau What’s App  ke  nombor ‘Cikgu Azhan’ 012-375 3577

* Pakej harga tersebut adalah merangkumi kos pendaftaran, kursus KPP01, ujian bahagian 1 (undang-undang berkomputer), kursus KPP02 , belajar memandu 10 jam (kereta) @ 4 jam (motosikal), dan ujian JPJ bahagian 2 & 3. Tambahan bayaran dikenakan untuk lesen P 2 tahun (RM 80).

* Kos untuk ulangan ujian bahagian 1 (undang-undang) adalah RM40.

*Kos untuk ulangan ujian bahagian 2 & 3 (JPJ) bagi kelas D adalah RM180 dan kelas B2 adalah RM100

Sila hubungi kami untuk segala pertanyaan lesen memandu.

Sekian Terima Kasih.

85 Responses to Harga Lesen Memandu (UPDATED 2017)

  1. Sallehuddin

    Saya nak tanya saya skarang mempunyai lesen b2 dan d bagaimana saya hendak dapatkan lesen b full dan berapakah harganya?

  2. Hi I’m from sabah, I want to know how much if I want to take a driving lesen?

  3. Saya mempunyai lesen E, tapi psv saya telah mati selama 4 tahun lalu. Berapa kos untuk saya menghidupkan psv saya kembali.

  4. Saya dah ada lesen B2.. kalau sy nk buat lesen D sy kena ikuti kelas dan ujian komputer lagi sekali ke?

  5. Malaysia Sentral

    kalau da ada lesen D, nk ambik lesen motor kena ambik ujian komputer lagi x?

  6. Assalamualaikum dan selamat sejahtera Malaysia Sentral

    Ya perlu mula dari awal semula sekarang ni seperti prosedur yang telah ditetapkan oleh JPJ. Perlu masuk kursus KPP dan ujian komputer semula.
    Saya sarankan ambik dalam masa sekarang ni jika berniat nk dapatkan lesen kerana dimasa akan datang makin rumit prosesnya.

  7. Psv n gdl harga berapa..area cheras

  8. semua tempat sama ke dengan harga ni???

  9. Bang ..harga utk lesen keter rm1050 start dr L smpai ke P yer?
    Saya apa lesen pn Xder

  10. saya baru ada lesen L utk B2..jika saya hendak mengambil lesen B2 hingga P..adakah bayarannya berjumlah rm250 sahaja?perlukah sy mengikuti semula kursus pada peringkat awal??

  11. Saya Abby saya nak tnye kalau saya nk amik lesen b2 tapi untuk (L) je boleh ke n bpe harganye

  12. Saya dah 30 tahun bawak motor tp takde lessen.
    tak payah belajar terus pergi test je tak boleh ke?

  13. Institut ni kat mana?

  14. Elchrist Enson

    Hai nak tanya kalau nak ambil lesen ekspress macam mana?

  15. Saya nak tanya kalau saya ade lesen L untuk B2 dan D tapi nak teruskan lesen P untuk D saje boleh ke???

  16. Saya nak tanya saya skarang mempunyai lesen b2 dan d bagaimana saya hendak dapatkan lesen b full dan berapakah harganya?

  17. hai,

    Jika awak nak dapatkan lesen B Full, harganya adalah RM750 sahaja.

    Ada 2 option:

    1)awak perlu buat lesen L Bfull di JPJ dahulu dengan kos RM30 sahaja. Jika dah siap lesen L boleh datang terus ke pejabat untuk langkah seterusnya.

    2) Jika nak minta kami buatkan lesen L pun boleh juga. Harga Rm780 termasuk dengan lesen L

    Call saya jika berminat 0123753577 Azhan

  18. RM780 termasuk kpp02?

  19. ada yang guarantee lulus punya?

  20. lesen p saya dah 1 tahun 5 bulan expired..saya sudah tanya di jpj dan suruh saya ulangi ujian jpj..jd berapa duit yang perlu dibayar untuk ulang ujian jpj..berapa lama masa di berikan untuk ulang ujian

  21. Hairul Nizam Ijam

    Saya nak Tanya lesen GDL sekarang harga berapa

  22. masih ade lagi ta lessen memandu ni? rase nak try la tapi dok jauh pla
    dok bandar tasik selatan

  23. MOHAMAD RIDZUAN BIN SHAARI

    Kenapa mahal sangat diskaun tak boleh

  24. Kalau nk amek lesen kete auto de x ? Brp ye harga

  25. Salam, sy tinggal di tmn sri gombak,
    Sy telah buat erayuan untuk lesen tamat tempoh. Dan telah di lulus kan.. Sy perlu ambil semula ujian jpj bhgn 2 dan 3 semula.
    Sy nak tahu kos keseluruhan berapa.
    Tq

  26. Salam, saya nak tanya, saya dah ade lesen D dan GDL sejak 2010, jika saya nak + lesen motor B2,kena ambil ujian cemputer tak?

  27. Assalamuilaikum..sy ada lesen D berapa kos nak ambil lesen gdl..pencerahan tq

  28. assalamualaikum saya di ade lesen pemandu L tapi saya mahu amik lesen P berap erkk??

  29. assalamualaikum…saya di ade lesen pemandu motor b2 L saje ..saya mahu amik lesen P berapa

  30. Nak tanya.. Kalo buat lesen D(AUTO) berapa kos yer? Area batu 9 cheras… Sy nk daftarkan isteri saya..

  31. Nik Nur Ashikin

    Assalamualaikum admin..sya nak tanya..sya pernah ambk lesen D&B2 dan dah ada L tpi dah mati dlm 4 tahun..blh ke nk hdupkn balik? Ni kali ke 3 sya buat lesen…pnat lah nk ulang blik pgi kelas..klau boleh brapa kosnya admin..terima kasih, assalamualaikum…

  32. assalam. nak tanya harga still sama macam ni ke?

  33. Saya ada lesen kereta ‘D’ , kalo saya nak bekerja sebagai pemandu bas express, apa yg perlu sy ada?

  34. Ahmad nasaruddin

    Assalamualaikum .. Saya tnya .. Mcm kalau saya nak buat perubahan tampat lesen .. Dari kedah ke cheras .. Tpi kpp03 x ambil lagi . Kiranya saya kena bayar semula ke atau terus sambung dekat tempat baru ..

  35. nie smpai lulus ke nk lesen E bersendi GDL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,420 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>