Hubungi Kami

Hubungi kami di talian yang tertera di bawah:

Pejabat:            03-6188 6577

Handphone:      012-375 3577  (Azhan)

YM id:               azhanlpenterprise

email:                azhanlpenterprise@yahoo.com  atau azhanlp@gmail.com

signboard-office

*Gambar di atas adalah ‘lightbox’ pejabat kami. Silalah berkunjung ke pejabat kami.

Alamat pejabat:

No. 25-1, Jalan Pinggiran 1A/1

Taman Pinggiran Batu Caves,

68100 Batu Caves, Selangor D.E

Masa beroperasi:   Isnin –  Jumaat

9.00 pagi – 6.00 petang

Sabtu

10.00 pagi - 4.00 petang

Alamat tempat Kursus KPP, bengkel, tempat belajar memandu dan test JPJ:

Skem Driving Academy,

Lot 1530 Batu 11,

Jalan Gombak,

53100 Selangor D.E

44 Responses to Hubungi Kami

  1. Assalamualaikum,

    Saya ex-student UIA tahun 2000. Saya nak tanya Sekolah SKEM ni dulu kat Taman Kenangan, Gombak ke?
    Tolong balas di email saya – dyg_z@yahoo.com. Terima kasih

  2. saya nak tanya kos untuk lesen E. Untuk makluman saya cuma ada lesen kereta dan motor sahaja.

    p/s: don’t publish my email

  3. salam….tolong jawab through email. tq

  4. Maaf sebab lambat balas utk Zaharul, kos utk ambil lsn kelas E adalah 750. Utk lebih detail saudara bolehlah menghubungi sy di talian 0123753577

  5. Salam. Sy plan nk buka kedai insuran kereta/motor di Johor, nnti orang rumah saya akan jaga. Sy nk belajar lebih lanjut cara2 utk renew roadtax menggunakan service kurier melalui internet. Tq.

  6. salam. saya pernah ambil lesen L d skem masa belajar dulu, tpberhenti separuh jalan. lesen L pertama saya dah melebihi tempoh 2 tahun. saya nak tanya, klu saya nak ambil lesen B2/D sekaligus, kena ambil semula dr kursus KPP ke? atau apa prosedur y perlu saya buat? saya berminat dengan tawaran y baru diiklankan, skim bayaran mcm mama yea? saya dah bekerja saekarang, jadi jadual belajar mganggu atau x? harap bole beri cadangan. email saya di anma_1@yahoo.com. thanks

  7. salam ckgu,klu gagal test jpj bahagian 2 kn…bleh ke kite proceed ke bahagian 3 yg kt jln raya tu?…tlg la balas kt email sye di meya_fun92@yahoo.com…thanx ckgu!

  8. salam cikgu azhan, nak tny…harga untuk student ade lagi x?sy student unikl, so sy nk amek lesen tuk keta,mcm mana sy leh daftar ea?sy tinggal d jalan tandok bangsar, harga student tu termasuk pengangkutan ke tak? terima kasih…

  9. salam. sy nk btnye, klu sy sudah memiliki L motor kerata, sy nk sambung P motor kereta. berapakah bayaran yang perlu d bayar? sy benar igt tahu..

  10. W’salam Zi, sekiranya anda sudah ada lesen L kete dan moto, utk buat P harga adalah Rm600. Selepas lulus ngan JPJ utk buat P yg 2 thn tu,70 tambahan

  11. Assalamualaikum En Azhan, saya nak bertanya, adakah sekolah memandu encik menyediakan perkhidmatan untuk kemahiran kerana saya telah pun mempunyai lesen memandu. Sekiranya ada berapa bayaran dikenakan untuk perjam.

  12. Sya dah ader L, nak tukar sekolah memandu. Rasanya tak kemana blaja kat cikgu sekarang ni.

    Sila email saya : smile_byeos@yahoo.com

  13. saya pelajar kolej..klu sye nk amk lesen kete n motor bpe erk?de discount x?sye duduk kt sri kuching…de transport percuma ke?

  14. salam…saya nak tanya saya telah ada lesen L dan pernah belajar kereta separuh jalan sebab xsempat habis jadi saya nak sambung belajar kereta sekolah memandu lain n test jpj untuk P.bagaiman?

  15. Wsalam Wajihah, awak boleh sambung di tempat kami. Sila call & sms saya k. TQ

  16. salam.. 2thn lps sy amik lesen moto n kete.. lesen kete lulus da.. cm moto tu pas dpt L smpai la ni x p wt ujian (da xpired 2thn lps kot..).. so cane tu.. nk kn amik test computer g ke?.. atau trus amik ujian.. conpius.. “(

  17. Miko, awak kena buat lesen L semula, tak perlu buat ujian komputer lagi. call saya untuk keterangan. tq

  18. salam…
    sy pernh amek lesen L tuk keta n motor…tp dh lebey 2 thn…n sy x pnh amek lesen P..sy kne mule dr awl ker?n lg satu klu sy nk amek lesen next month bley x?mse tue kn bln puase…sy x sure sek memandu beroperasi x mse tue…pastue..braper lamer ek mse tuk sy dptkn lesen P(sy nk amek tuk keta je…)…klu dlm tempoh sebln logik x?err…tlg reply kt email sy ekkk..trimas….

  19. Slm. Sy da bkerja n tggl di jln genting klang. Xpnah lg belajar mmandu sblm ni. Tlg berikan amaun yuran y harus sy byr utk kseluruhan. Emel sy k. Tq

  20. salam. sy pun berminat nak ambil lesen keta.. xpernah belajar lg.. tolong bgtau pakej yang cikgu Azhan boleh rekomen kan utk sy.. dan berapa rm?

  21. sy nk tnya sy da ade lesen kereta(D)…klau sy nak buat L moto da x payah pegi ujian computer dan ceramah kan..sbb sy da buat mase ambil lesen kerata dulu…bleh ke sy trus apply lesen L?brape bayaran??

  22. Siti, harga seperti yang tertera di website.

    kalau pelajar RM690
    pekerja RM750

    hg tersebut belum masuk lesen P (RM70) ya

  23. Harga utk + kelas motor sehingga test JPJ adalah RM300

  24. salam encik saya nk tnya,hrga utk lsen L P kreta brapa utk student,saya stdy kt politeknik shah alam..

  25. Salam. hg seperti yg tertera di website iaitu RM690 sampai test JPJ. Harga tersebut belum termasuk lesen P 2 tahun iaitu RM70 yang perlu dibayar semasa ambil lesen P tersebut.

  26. Boleh tanya sama cuma berada di selangor? S’bab saya tinggal di Sabah…

  27. Assalamualaikum encik, saya sudah mempunyai lesen memandu kereta tapi tidak mahir memandu.
    Ade tak kelas memandu encik mempunyai pakej belajar memandu di jalan raya sahaja dan apakah harganyer

  28. salam. saya pernah ambil lesen L B2, tp berhenti separuh jalan. lesen L pertama saya dah melebihi tempoh 2 tahun. , klu saya nak ambil lesen D sahaja , kena ambil semula dr kursus KPP ke? adakah perbezaan bayaran bagi calon yg telah mahir memandu dgn yg tidak mahir (sy x tahu memandu lsg) email saya di kentoious@yahoo.com

  29. Salam, saya dah ada lesen B2. Nak tambah kelas jer.
    Brp kos???

    Sila email….

  30. nak tanye kalau saya dah dapat lesen d tapi masih dalam percubaan… tapi masih mahu belajar teknik memandu… di sini ada sediakan pakej belajar memandu bagi orang yang sudah mempunyai lesen tak?

  31. Salam Widuri.. Dukacitanya kami tidak menyediakan perkhidmatan belajar kemahiran (refresh) kerana kami ingin memberi tumpuan kepada pelajar sedia ada. Harap maklum

  32. Jika nak tambah kelas D hanya RM580 sehingga test Jpj. Bolehlah ajib hubungi saya untuk proses pendaftaran. TQ

  33. Ya Johari, awak kena laluinya dari awal iaitu kursus KPP. Pakej tersebut tiada syarat apa-apa. Majoriti pelajar kami tidak pandai dah tidak pernah memegang stereng.

    Mungkin perbezaan dari segi tempoh jam latihan sahaja. Jika tidak cukup dengan 10 jam. awak boleh tambah jam iaitu RM25 sejam. Itupun terpulang pada awak dan cikgu yang menilainya.

    Terima kasih.

  34. Walaikummussalam..

    Dukacitanya kami tidak menyediakan perkhidmatan mengajar kemahiran (refresh) kerana ingin memberikan tumpuan kepada pelajar yang fresh.

    Terima kasih.

  35. Salam,

    Saya nak belajar moto dan ingin mengambil lesen B full. Malangnya saya tidak pernah ada pengalaman langsung dalam menuggan moto. Saya sudah punyai lesen kereta D sudah lama. Masihkah saya berpeluang memandangkan saya sudah nak masuk umur 40 tahun dan apakah prosedurnya? Terima Kasih

  36. Salam, ada cawangan di kawasan Kajang/Cheras-Bandar Tun Hussein Onn? Saya sudah berumur 36 tahun dan ingin belajar memandu semula (dulu belajar separuh jalan). Terima kasih.

  37. Salam. Untuk makluman, kami tiada cawangan di sana. Harap maaf

  38. sy siti dari seremban,sy sudah mempunyai lesen L utuk motor dan sudah lebih tempoh 2 thun.sy mahu mengambil lesen P untuk motor sahaja.adakah saya kena menghadiri kelas semula atau boleh menyambung terus utk mengambil lesen P? dan berapakah harga bayaran nya?

    Sila email sy : ct_farah91@yahoo.com

  39. salam cikgu,
    saya dah ambil test jpj untuk bahagian dalam setahun yg lalu dan berjaya tapi saya fail test jpj untuk lalu lintas.
    adakah saya perlu ambil semula kedua dua test dan jika saya ingin berpindah ke sekolah memandu cikgu untuk mengambil ujian jpj berapa kos dan apa dokumen yg diperlukan?

  40. salam cikgu,
    saya dah ambil test jpj untuk bahagian dalam setahun yg lalu dan berjaya tapi saya fail test jpj untuk lalu lintas.
    adakah saya perlu ambil semula kedua dua test dan jika saya ingin berpindah ke sekolah memandu cikgu untuk mengambil ujian jpj berapa kos dan apa dokumen yg diperlukan?
    lesen L saya masih dalam tempoh 2 tahun.
    terima kasih

  41. Najihah Nizalman

    Saya belum cukup umur 17 tahun tapi boleh kah saya mengambil kelas memandu seperti kelas teori sebelum cukup umur 17 kerana setahu saya had umur 17 hanya untuk mengambil lesen bukan untuk belajar memandu

  42. Najihah, had umur untuk lesen D adalah 17 tahun dan lesen b2 adalah 16 tahun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>