Jadual Kursus

  • KURSUS KPP01 (6 JAM):

Ada setiap hari kecuali Jumaat : 10.00 pagi – 5.00 petang.

Untuk kelas B2 hanya ada pada hari sabtu dan ahad sahaja.

  • UJIAN BAH. 1 (UNDANG-UNDANG) (1 JAM):

Ada setiap hari: 9.00 pagi – 3.00 petang

  • KPP02 LATIHAN DEMO :

Ada pada Sabtu, Ahad, Isnin, Selasa, Khamis : 10.00 pagi – 4.00 petang

Untuk kelas B2 hanya ada pada hari sabtu dan ahad sahaja

  • AMALI PEMANDUAN:

Setiap hari: 7.30 pagi – 7.00 malam

  • UJIAN JPJ:

Setiap hari Rabu.

74 Responses to Jadual Kursus

  1. salam..

    cikgu,
    sy dah ada lesen L bg kelas D..boleh x klu sy nk smbung lesen P bg klas D sy..?bpe harga nye..?sy tinggal di bt.9, cheras…sy kerja 8am-6pm…

  2. Salam Mus, Sekolah memandu ni adalah AzhanLP dan kami akan hantar pelajar kursus, belajar & test di Institut Memandu Skem Di batu 11 Jalan Gombak. Lokasi pejabat pendaftaran kami adalah di Pinggiran Batu Caves.

    Tentang jadual belajar nanti bila dah nak start belajar memandu boleh bincang dengan saya.

  3. salam,saya nak tahu harga untuk ambil lesen motor sahaja berapa?
    saya ada ambil lesen sebelum nie tetapi saya gagal sebanyak 8 kali di ujian undang2.encik blh tolng saya ?

  4. Salam, saya berasal dr kedah. saya dah mengambil ujian JPJ, tp gagal. tempoh lesen L saya dah melebihi 2 tahun. memandangkan saya belajar di shah alam. Saya ingin berpindah tempat belajar dr kedah ke shah alam. bagaimana prosesnya. Dan adakah saya harus mengulang semua proses seperti sebelum saya mendapat lesen L

  5. cikgu sya ingin nk mengambil lesen motor tapi, masalanya saya x pandai bawa motor …adakah d tempat cikgu dapat menbantu sya untuk menjadi reti untuk menunggang motor?

  6. salam…nk taye,sy da lesen L tp da hilang, da agak lme 2thn jgk….so mcm mne nk perbaharui? perlu ke sy restart smula?tq

  7. jangan risau… pihak skem telah menyediakan tempat untuk mereka yang tidak tahu menunggang motosikal

  8. nak tanye..klo ade lesen L tuk “D”, boleh bawak moto x?

  9. salam, sy ada lesen L tuk kelas D. tp dh 2 tahun x renew. if sy nk mik lesen P, adakah sy perlu mula semula seperti sebelum mendapat lesen L. berapakah harga tuk ambil lesen P bagi kelas D. .. terima kasih

  10. berapa harga lesen motor b2…saye umur 16 tahun …masih skolah..

  11. Salam,

    Kos untuk mendapatkan lesen B2 adalah RM400.

    Jika anda berminat untuk mendaftar dengan kami, bolehlah menghubungi no telefon 012 3753577 @ 03-6188 6577

  12. kalo nak belajar memandu saje, tak nak lesen, berapa ye?saya student UIA asal Indonesia..tq…

  13. kamalruzaman b.mohd salleh

    saya sudah memiliki lesen b2,d dan ingin mendapat kan gdl d.tetapi lesen saya baru cukup 2 tahun

  14. Kamarul,

    Syarat utk dptkan GDL adalah:

    1)Umur 21 tahun ke atas
    2) Lesen CDL (Lesen P tidak boleh)
    3) Warganegara @ Penduduk tetap Malaysia

  15. salam….saya 16 tahun boleh ker kalau saya nak amik lesen B2…??

  16. Salam saudara admin,

    Saya ada lesen D sekarang. Saya ingin mengambil lesen GDL kelas D atau E.
    Soalan saya:
    1.Adakah saya layak mengambil lesen GDL E jika saya hanya ada lesen D?
    2. Adakah saudara menjalankan kursus GDL pada hari sabtu atau Ahad?
    3. Adakah ujian untuk GDL yang diadakan pada hari sabtu atau ahad?
    4. Berapa kos untuk mengambil lesen GDL di tempat saudara?
    Terima Kasih

  17. Salam Hanazawa Rui,

    Ya, awak boleh buat ulangan hari yang sama atau pada hari lain. Kalau gagal ujian undang, bayaran yang dikenakan adalah sebanyak RM27 jika pergi sendiri dan RM35 jika kami sediakan pengangkutan.

  18. Hai Della, kalau tambah kelas B2 adalah RM300. Bolehlah datang ke pejabat untuk pendaftaran.
    Tapi kami tidak sediakan transport dari Sunway. Pick up point kami adalah di station Putra GOmbak

  19. boleh tak saya nak ambil lesen auto sahaja , kelas DA ?

  20. saya sudah ada lesen full B2 dan D. kalau sy nak ambil lesen GDL adakah sy perlu ke kursus amali & praktikal seperti ambil lesen D? dan harga rm190 tu termasuk kursus amali & praktikal sampai dpt lesen GDL ke?

  21. Mohd Fadzil Saedin

    berapakah bayaran terkini untuk lesen GDL? Thx.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,420 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>