Jadual Kursus

  • KURSUS KPP01 (6 JAM):

Ada setiap hari kecuali Jumaat : 10.00 pagi – 5.00 petang.

Untuk kelas B2 hanya ada pada hari sabtu dan ahad sahaja.

  • UJIAN BAH. 1 (UNDANG-UNDANG) (1 JAM):

Ada setiap hari: 9.00 pagi – 3.00 petang

  • KPP02 LATIHAN DEMO :

Ada pada Sabtu, Ahad, Isnin, Selasa, Khamis : 10.00 pagi – 4.00 petang

Untuk kelas B2 hanya ada pada hari sabtu dan ahad sahaja

  • AMALI PEMANDUAN:

Setiap hari: 7.30 pagi – 7.00 malam

  • UJIAN JPJ:

Setiap hari Rabu.

74 Responses to Jadual Kursus

  1. bagus sangat la time belaja die,lama….. tmpat sy amik belaja just 1 jam untuk blaja motor… camaner nk mahir ye kalu sehari juz 1 jam je…runsing runsing…

  2. salam ckgu..klu lesen P,brp lma blh siap?

  3. Cikgu Azhan

    Eyda, tempoh untuk siap sampai lesen P adalah dalam masa 2 bulan jika anda tidak mempunyai apa-apa lesen sebelum ini.

  4. salam,ow bgitu.Jd brpa lma pl lesen nk siap start dr trikh kt llus test JPJ?

  5. Cikgu Azhan

    Eyda, saya dah balas kat email awak k

  6. Salam..
    saya nak tanya.
    apa yang perlu saya lalui lepas dapat lesen L nanti?
    dan yang mana satu jadual saya?

  7. Cikgu Azhan

    Chamil, saya dah balas kat email awak ye

  8. Cikgu, jadual belajar ni, kalau saya nak belajar kereta, kita pilih hari sendiri atau cikgu yang fix kan? boleh tak kalau saya nak amek kelas sabtu ahad sahaja?

  9. Hied, kalau nk belajar kereta nanti, jadual belajar adalah ikut kesesuaian masa antara cikgu & calon. Klu nk booking belajar, sila tetapkan hari dan masa sehari dua lebih awal. Sabtu ahad pun tak ada masalah klu nk belajar, cuma tengok keseuaian masa.

  10. Salam cikgu,

    saya student dari politeknik pahang. saya sekarang sedang menjalani praktikal di wangsa melawti. saya telah memiliki lesen motor n dah kompeten pon. kini saya ingin mengambil lesen kereta pula. saya kini menetap di PPR batu muda. sy sekarang praktikal pd setiap ari isnin-jumaat 830-530 ptg dan sabtu 9-1pm. bolehkh cikgu bg cadangan sesuai utk jadual belajar dan jika sy mendaftar pd minggu ini iaitu pd 16.8.09 bilakh paling awal utk sy mendapatkn lesen sy.

    kerjasama dr pihak cikgu amatlah dihargai,

    sekian,terima kasih

    ~nazmiehamzah~

  11. Terima kasih Nazmiehamzah. Selamat belajar memandu

  12. salam, saya ingin bertanya,berapakah yuran yang dikenakan jika ambil lesen motor dan kereta atau kereta sahaja. saya memang kosong bab pemanduan dan saya harap boleh diberi tunjuk ajar yang baik

    terima kasih atas maklum balas.
    noor

  13. W’salam sdri Hazwani, utk harga lsn kereta & motor @ kereta shj biasanya sy ikut area di mana sdri tinggal.Eloklah sekiranya sdri Hazwani sms ke talian 0123753577,sy akan hubungi sdri dgn segera. Itu lebih jelas utk dinyatakan, terima kasih

  14. Salam, sy nak tanya berapa lama masa untuk ambil lesen memandu kereta?masa paling singkat sy boleh dapatkan lesen.

  15. salam sy seorang pelajar. sy ingin membuat lesen kereta. dan sebelum ini sy belum pernh belajar membawa kereta. sy tingal di sentul. mcm mane, klu sy hendak berdaftar di sekolah memandu cik. dimana terletak yer office cik.

  16. Salam, kami telah membalas pertanyaan saudara saudari di email. Terima kasih di atas pertanyaan

  17. salam… sir, brapa lama Lesen P siap lps sudah lulus test jpj (bhgian 2&3)?

  18. Blh email yuran untuk belajar lesen memandu kereta.
    Saya nak mula bulan depan March 2010.

    Terima kasih

  19. salam cikgu..
    sy nk tnye mcmna jadual pembyran utk blja memandu jika sy ign membayarnye secara ansuran..
    sebelum ini sy telah mengambil ujian undg2 pd thn 2006, tp selepas itu sy tidk teruskn blajr memandu krn mslh kesihtn. adakh sy prlu mngmbil ujian undg2 itu skali lg?
    hrp dpt bantu sy..tq

  20. Assalammualaikum,

    Saya nak ambik lesen memandu untuk moto ngan kereta..berapa harga?sya tinggl dekat ulu yam…sungai tua..ada transport x?! more things adik sya dh ambik lesen L untuk moto…Die nk ambik lesen P..leh ke?Apa yang perlu ade untuk mendaftar dan harga yg perlu dibayar lagi…

    Thank You.
    Minta tunjuk ajar..
    Sue

  21. Salam… kalau kiter dah tahu memandu… cume nak ambik lesen sahaja, berapa ratus ek…untuk lesen kereta…

  22. Salam boleh call saya direct utk discuss . TQ

  23. Salam Sue, Maaf kerana kami lambat reply. Jika anda tinggal di sana, harganya adalah RM950 dah termasuk dengan pengangkutan.
    Dokumen yang perlu dibawa adalah 3 keping salinan kad pengenalan dan 2 keping gambar.

    Untuk adik Sue tu, tidak menjadi masalah jika nak sambung kpd P, harganya adalah RM300.
    Dokumen yg perlu dibawa adalah 2 kpg salinan ic, 2 kpg salinan lesen LB2 dan sekeping gambar.

    Terima Kasih

  24. Salam,

    Maaf kerana kami lambat reply.

    Harga RM690 adalah utk pelajar. Walaubagaimanapun kami boleh memberikan harga tersebut jika anda berstatus pekerja, tetapi kami akan hanya mengambil anda di Stesen LRT Terminal Putra Gombak atau pun sekitarnya. Boleh saya dapatkan lokasi anda dimana berserta no telefon untuk kami hubungi.

    Anda boleh mendaftar di pejabat kami di Pinggiran Batu Caves atau mendaftar pada hari yang sama semasa anda masuk kursus KPP. Boleh juga refer di page prosedur lesen memandu.

    Call kami untuk feedback yang lebih cepat.

    Sekian terima kasih.

  25. salam saya nak tnya..jika saya baru nak amik lesen then saya memerlukan dgan kadar yang segera…sbb saya amik mase cuti sem..jadi blh kah saya blaja dgan kadr yang segera untu lesen kereta dan moto

  26. Salam,

    Terima kasih kerana berminat mendaftar bersama kami.

    Untuk pengetahuan Wawa, proses untuk mendapatkan lesen kereta & motosikal yang paling cepat adalah sebulan setengah ke 2 bulan. Ini kerana lesen L kena genap sebulan baru boleh booking test JPJ.

    Jadi, apa yang saya boleh bantu adalah Wawa mendaftar sekarang untuk mendapatkan lesen tersebut dalam tempoh cuti semesta Wawa.

    Jika Wawa berminat, boleh membuat pra pendaftaran dengan saya dengan mengisikan butiran peribadi di borang pendaftaran lesen memandu online di laman web saya.

  27. Sy tinggal di kepong utara…cikgu azhan cover x area sana. Fee utk amik lesen keta bape. Amali pemanduan bape jam? Kursus berkomputer kt mana? Kalu cover area kepong..ada xtra charge perjalanan semasa amik student?

  28. Cikgu azhan

    ain, kalau kepong saya hanya ambil di taman ehsan dan sekitarnya.. dengan kos RM750 termasuk pengangkutan. amali pemanduan adalah 10 jam. call saya untuk confirmkan area anda.

    terima kasih

  29. salam en azhan,
    Saya tinggal di jalan klang lama. Nak tambah kelas untuk B2. Boleh bagitahu saya beberapa perkara:
    1. Pengangkutan dari jalan klang lama?
    2. Harga untuk kelas B2(tambah kelas)?
    3. Kalau ambil L sahaja dulu, boleh tak?
    4. Bayaran pendaftaran untuk L, berapa RM?
    5. Dokumen diperlukan?

  30. Cikgu azhan

    Terima kasih kerana berminat mendaftar bersama kami.

    jawapan uUntuk persoalan shuhadah

    1. kami tidak menyediakan pengangkutan dr tmpt belajar ke jln klang lama. tetapi kami boleh mengambil anda di stesen lrt putra gombak. Jadi anda kena naik LRT sampai stesen tersebut.

    2. kosnya adalah RM300 sehingga test JPJ

    3. Kalau ambil L sahaja dulu, boleh tak?
    150

    4. Bayaran pendaftaran untuk L, berapa RM?
    150

    5. Dokumen diperlukan?
    salinan ic, lesen kereta & renew slip jika ada, gambar

  31. salam
    sy nak tanya harga utk lesen tambahan D berape? perlu ke kursus kpp lagi?

  32. Salam Wawa, Untuk tambah kelas D adalah RM580, dah tak perlu lalui kursus KPP & Ujian undang2 berkomputer lagi.
    Kalau berminat, boleh buat pendaftaran di borang online saya k. TQ

  33. salam,
    emm harga RN580 tu termasuk tak ngan transport. wat masa nie sy xtau lg samada leh pegi lrt gombak atau sentul timur.Dokumen yg diperlukan semasa daftar ape?

  34. Saya ingin mengambil lesen memandu kereta dalam masa terdekat ni.. Saya tinggal di bandar baru sentul. buat pengetahuan en,sy lelaki n berumur 26 tapi xpernah memandu kereta. Saya ingin mengikuti kelas latihan belajar memandu n harap dapat tenaga pengajar yang sabar n baik. berapa kos untuk latihan memandu n lesen kereta? Saya bekerja office hour 8 to 5, mon-fri.

  35. Syed, jika anda berminat boleh hubungi saya melalui sms/ call / isi borang pendaftaran utk mendaftar. Insyallah kami sentiasa cuba memberikan perkhidmatan yg terbaik.
    Harga untuk mendapatkan lesen kereta adalah RM750. Pakej harga tersebut sehingga test JPJ. tidak termasuk lesen P 2 tahun iaitu RM70.

  36. Saya ingin mengambil lesen memandu kereta dalam masa terdekat ni.Tp, saya bekerja dan office hour adalah 8.45-5.45 mon-fri. Saya tinggal berdekatan dgn terminal putra gombak.tentang harga utk lesen kereta,saya berpuas hati dan boleh x en.azhan emailkan borg pendaftaran ke e-mail saya disebabkan saya x leh nak access thru office’s pc.

  37. Salam,

    Terima kasih kerana berminat mendaftar bersama kami. Insyallah saya akan cuba send borang tersebut sebentar lagi. Andai kata tak dapat just sms saya bila tarikh nak masuk kursus kpp + bawa duit pendaftaran RM250 + copy ic depan belakang 3 keping + pastikan pakai kasut & jika freehair kena pakai t-shirt berkolar.
    tq

  38. assalam cik. brapa lama ye tempoh untuk lesen P siap lpas lulus dri ujian JPJ?

  39. Paling cepat sehari, paling lama dalam 2 ke 3 hari.. insyallah

  40. Tumpang tny..Jika nak uprade B2 kpd B full,bolehkah lesen L yg lama diguna semula?

  41. Jika lesen L B Full telah melebihi 2 tahun, encik shah perlu buat lesen L semula.

  42. Salam Cikgu,

    Saya tinggal kat jalan pudu, boleh tak belajar ngan cikgu? Rasanya cikgu ni sabar dn dedicated ajar studen. Sy pernah ada ‘L’ kereta tp dah mati. Brp kos seluruhnya utk dapat lesen ‘P’ kereta je dn berapa lama. btw, sy keje 8-5 setiap hr dgn 1 off day yg tidak tetap. Tq

  43. akum..Saya ingin mengambil lesen
    memandu kereta dalam masa
    terdekat ni.. Saya tinggal di batu 8 gombak..buat
    pengetahuan en,sye berumur 19 thun..xpernah
    memandu kereta..Saya ingin
    mengikuti kelas latihan belajar
    memandu n harap dapat tenaga
    pengajar yang sabar n baik.
    berapa kos untuk latihan
    memandu n lesen kereta? Saya
    bekerja office hour 8 to 5, mon-fr

  44. salam cikgu…
    Saya dr kuantan pahang..blaja dkt mesir..sye akan balek cuti julai ni..tp x smpai 2bln..agak2 sempat x saye nk wt lesen kereta…kalau x sempat nk kene wt cmne utk dptkn lesen tu…??

  45. Salam,

    Terima kasih kerana berminat mendaftar bersama kami.

    Maaf kerana kami terlepas pandang comment Hafiz, Untuk pengetahuan Hafiz, tempoh untuk dapatkan lesen paling singkat adalah 1 bulan 3 minggu dengan syarat:

    1. Masuk Kursus KPP secepat mungkin jika awak dah balik bercuti..
    2. Ujian komputer boleh buat 3 hari selepas Kursus KPP. Jika dah lulus,
    3. Masuk kursus Pra L keesokan hari selepas buat ujian komputer.
    4. Lesen L akan siap dalam tempoh 3 hari Insyallah.
    ———- Step tersebut adalah step paling minimum boleh dapatkan lesen L ————

    Lesen tersebut perlu genap sebulan dari tarikh keluar lesen baru boleh booking test dgn JPJ.

    Test JPJ hari Rabu sahaja.

    Dalam tempoh sebulanmenunggu test JPJ, bolehlah Hafeez belajar..

    Apa2 pun, balik sini nanti call saya utk berbincang dari segi tempoh masa tersebut sebelum mendaftar.

    Seperkara lagi, lokasi kami di Gombak, Jauh tu Hafez

  46. assalamualaikum…

    saya telah memiliki lesen kereta sejak 9 tahun yang lalu… tetapi saya jarang memandu.. sya ingin bertanya adakah pusat memandu ini menyediakan perkhidmatan mengajar memandu o n the road kepada mereka yang telah mengambil lesen. berapakah kos bagi pengajaran tersebut.

  47. salam..sya nk ambk lesen keta dan moto.brape yek?sy ada area kem sg.besi.lek di byr secara ansuran.

  48. salam,saye brmint nk mgambil lesen kereta. sebelum nie saye dah ada lesen motor.
    1. proses utk dptkn lesen kereta pling cepat berapa lama sebab saya sedang cuti sem?
    2.adakah saya perlu mengambil ujian komputer dan kusus kpp terlebih dahulu?
    3. berapa tempoh amali?
    tq

  49. salam Cg,

    sekolah memandu ni namanya samudra kan?dkt ngn batu caves tu?saya dpt rekomen dari kawan sal tmpt ni.saya dah ada L kereta tapi masih belum mahir dgn cara untuk memandu kereta,Dulu bsama ngn sekolah memandu lain susah betul nk buat jadual blajar yg ok,kiranya kalau saya nak sambung dkt tnpt cg mcm mana caranya?instruktor ok tak?haha saya ni slow-learner sikit. untuk pengetahuan saya tgl di selayang .boleh hubungi saya kat Muszeic_92@yahoo.com

  50. salam Cg,

    sekolah memandu ni namanya samudra kan?dkt ngn batu caves tu?saya dpt rekomen dari kawan sal tmpt ni.saya dah ada L kereta tapi masih belum mahir dgn cara untuk memandu kereta,Dulu bsama ngn sekolah memandu lain susah betul nk buat jadual blajar yg ok,kiranya kalau saya nak sambung dkt tnpt cg mcm mana caranya?instruktor ok tak?haha saya ni slow-learner sikit. untuk pengetahuan saya tgl di selayang .boleh hubungi saya kat Muszeic_92@yahoo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,420 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>